RSS

Några sista-minuten tips inför påsk

tor, Apr 21, 2011

Recept

Snart påsk och då behövs några goda sillar till påskafton. Glöm inte den goda lammsteken, örtkryddad och serveras med en krämig vitlöksdoftande potatisgratäng, så enkelt och så gott. Dessa sillar och omeletten kommer att finnas på mitt påskbord.

Ha en riktigt trevlig påsk.

Dill- och pepparotssill

Ingredienser
4-6 port

1 förpackning 5-minuterssill, 420 g
½ rödlök
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
1 msk majonnäs
½ dl finhackad dill
½ tsk ättiksprit
1 tsk honung
1 krm svartpeppar
2 msk riven pepparrot

Skölj sillen. Skär filéerna i 2 cm breda bitar och rödlöken i tunna ringar. Blanda yoghurt, majonnäs, dill, ättiksprit, honung och svartpeppar. Vänd ner rödlök, pepparrot och sill. Låt stå i kyl ett par timmar innan servering.
Receptet kommer från www.arla.se

Krämig ruccolasill

1 brk matjessill á 200 g
½ -1 dl finhackad ruccola
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap, eller efter egen smak
1 dl lätt crème fraiche

låt sillen rinna av och skär i mindre bitar
blanda resterande ingredienser
vänd ner sillen i såsen
låt stå i kylen någon timme
innan servering

Citron och olivsill med färsk basilika

4 filéer inlagd sill
2 dl lätt Crème Fraiche
1 dl Figaro gröna och svarta oliver
salt
svartpeppar
skalet från en halv citron
1/2 dl BFC Limone olivolja
1 kruka basilika

Skär fyra filéer i vackra rejäla bitar. Riv citronskalet. Grovhacka oliverna. Rör ner citronraspet och oliverna i Crème Fraichen. Smaka av med salt och svartpeppar. Bred ut crèmen på ett avlångt fat. Lägg sillbitarna ovanpå. Ringla över olivoljan. Riv basilikabladen grovt. Strö dem över sillen. Avsluta med litet svartpeppar. Servera med några dilldoftande färskpotatisar och rostat knäckebröd, gärna Vikabröd.

Löjromsdoppad örtomelett

3 ägg
1 msk vatten
salt och peppar
100 g örtfärskost
40 g löjrom
dill

Knäck äggen och vispa samman med vatten, krydda med salt och peppar. Hetta upp en teflonpanna till mediumtemperatur. Klicka i lite smör. Slå i lite mer än en tredjedel av ägget och låt det sätta sig innan resterande slås i. Låt ägget stelna och för över på skärbräda. Stek resterande två omeletter och låt svalna innan färskosten breds på.
Ställ kallt och kantskär sedan rullarna. Platta till dem lätt och skär varje omelett i 4-5 bitar. Klicka på löjrom, toppa med dill lägg på serveringsfat.

Kommentarer är stängda.